Maart

Maart

We starten vandaag met de lentemaand Maart. Na de rust van de afgelopen maanden komt nu de groei. Door je te verbinden met natuur kun je in contact komen met je eigen natuur.

Maak vandaag de vergelijking met jezelf en de natuur. Bedenk wat de ontluikende knoppen in de natuur zeggen over jou. Kijk waar je het ritme van de natuur op kunt pakken, waar jij verbindingen legt tussen de natuur en jezelf.

Jij bent natuur, jij bent altijd verbonden geweest met de natuur. Als de natuur ver weg is geraakt in je leven, kijk dan eens waar je hem weer ruimte kan geven.

Maart is ook de maand van de ontluiking. Maart laat alles ontluiken en groeien naar het licht. Hiermee creëer je een nieuw en schoon begin. De groeikracht in de natuur om ons heen wordt steeds zichtbaarder. Ook jij bent natuur en daardoor voor eeuwig verbonden met dezelfde natuurwetten. 

Doordat de lente een andere energie met zich meebrengt heb je de kans om oude gewoontes af te leggen en nieuwe daarvoor in de plaats te laten komen. Maart verleidt ook tot wandelen waardoor je nog beter kan zien wat er ontluikt maar ook beter kan voelen wat er in jou ontluikt. Je kan nu de sprong durven wagen om de volgende stap te zetten. Mocht dit lastig zijn om te doen in je hoofd maak dan letterlijk een sprong tijdens je wandeling en bedenk wat je tegenhoudt en wat je graag achter wilt laten. 

Tijdens de nieuwe maan deze maand op 13 maart is het een mooi moment om je nieuwe start kracht bij te zetten. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.