Geel

Geel

Wees je vandaag eens bewust van de kleur geel. Het is de kleur van zon. Geel is een zonnige, vitaliserende kleur en heeft een genezende werking. Het is de kleur die de hersenen stimuleert en activeert, het zet aan tot studie, communicatie, samenwerking en organisatie. Het is de kleur van de geest, het bevordert denken en stimuleert de linker hersenhelft. Het is een hoopvolle kleur die verlicht en begrip en inzicht geeft. 

In de lente zie je deze kleur overal in de natuur. Het bodembedekkende speenkruid is deze maand al te zien, hierna volgen de lentebloemen zoals de narcis, de sleutelbloem, de wilde tulp en gele dovenetel. Ook de weilanden zijn straks weer geel vol van paardenbloemen en boterbloemen. Langs de sloot kleurt het geel met dotterbloemen en gele lissen. Geel bevat het meeste licht van alle kleuren. Veel geel in je tuin oogt daarom zonnig. Geel contrasteert sterk met violet. Het maakt je tuin gevoelsmatig warmer en schept een lichte en warme sfeer. 

Geel is mentaal stimulerend en staat voor optimisme, verlichting, vreugde, geluk, intellect en energie. Geel laat licht dat binnenvalt reflecteren en is daardoor in je huis ook erg geschikt in iets minder lichte ruimten. Gebruik geel als accentkleur in je woning of als statement door één lange muur geel te maken. Geel is ook een kleur die je concentratie stimuleert en daarom ook geschikt voor een werkruimte. Geel kan je soms ook een gevoel van verwarring en zweverigheid geven. Daarom is het belangrijk om geel niet als enige kleur te gebruiken. Wissel deze opvallende kleur bij voorkeur af met een rustige basiskleur zoals wit, grijs, taupe, bruin of zwart. Pas op met fel geel in babykamers en eetkamers, de spijsvertering kan hierdoor licht worden verstoord.

Is geel je lievelingskleur? Dan ben je nieuwsgierig en stond je vooraan bij het uitdelen van positiviteit. Je hebt zelfvertrouwen en doet niets liever dan bewust je doelen bereiken. Het is belangrijk voor je om kennis te vergaren en je wereld te vergroten. Geel is een kleur die je confronteert met je verborgen angsten, helpt bij het overwinnen van hindernissen en emotionele blokkades, en een gunstig effect uitoefent op je persoonlijke ontwikkeling.

Er is geen enkele kleur die positivisme of optimisme beter weergeeft dan geel. Geel geeft levenslust en kan daardoor mensen doen opfleuren en helpen bij een dipje of een depressie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.