MEMOA Coaching

Individuele coaching

Je eigen pad bewandelen

Tijdens een wandelsessie ervaar je meer rust, minder prikkels en kom je dichterbij jezelf doordat keuzes sneller tot je komen. Wandelen geeft je direct een ontspannen en vrij gevoel. Praten tijdens een wandeling is ook minder confronterend doordat je naast elkaar loopt en de omgeving voortdurend veranderd. Ik start vaak met een oefening en hierdoor kom je even helemaal los van van alle dagelijkse beslommeringen. Vanuit deze rust gaan we kijken waar jij tegenaan loopt, en hoe je zou willen dat je leven eruit komt te zien. Er zit namelijk zoveel meer in jou dan je nu kan bedenken. Accepteer je emoties positief of negatief, ze zijn er om je te helpen. 
 
We gaan natuurlijk ook obstakels tegen komen. Die kan je overwinnen of leren om er juist compassievol mee om te gaan. Uit elke wandeling komen stappen die je verder helpen om je doel of wens te bereiken. De antwoorden zitten al in jou en als coach ga ik je helpen om deze antwoorden te vinden. Ik gebruik binnen het coachtraject elementen uit diverse methoden, zoals de socrates methode en oplossingsgericht coachen maar maak ook gebruik van mindfulness oefeningen en tai chi.

Minder prikkels

Tijdens een wandeling wordt je rustiger, je ervaart minder prikkels en komt dichterbij jezelf doordat je andere keuzes maakt. Het leven wat je nu leeft kan ook anders ingericht worden. Je leven wordt misschien anders maar laat je dat niet afschrikken. Er zit namelijk zoveel meer in jouw dan je nu kan bedenken. Aan het einde van dit traject heb je geleerd om voor jezelf te kiezen door de juiste keuzes te maken. Je laat je minder leiden door andere mensen en ideeën doordat je dichtbij jezelf kan blijven. Ook je verleden kunnen we aanpakken door er nu in het heden naar te kijken. Wat houdt je nog daar in plaats van hier? Je krijgt handvatten om hiermee om te gaan en wat je nodig hebt om in het nu te leven. We doorbreken je negatieve spiraal en je krijgt er zoveel moois voor terug. Het is nu tijd voor jou. 

Veel te vaak leven we leven we volledig in ons hoofd, worden we in beslag genomen door de spanningen van ons dagelijkse leven. Luister naar de stilte, een takje dat breekt onder je voeten, een vogel die fluit. Adem in en ruik de lucht. Voel de grond onder je voeten. Kijk om je heen. Je hebt geen haast. 

Het traject

  • Gratis en vrijblijvend intakegesprek van 30 min, telefonisch of wandelend.
  • Een opdrachtbevestiging met een formulering van het gewenste resultaat.
  • Een voorbereidende (thuis)opdracht.
  • Een geluidsbestand van een mindfulness oefening.
  • Zes wandelcoachsessies van 75 minuten. 
  • Na elke sessie een schriftelijk verslag van de vorderingen en eventuele opdrachten. 
  • Mogelijkheden tot contact (via mail of whats app) tijdens de duur van het traject. 

We starten de wandeling altijd met een ademhalingsoefening zodat je loskomt van je dagelijkse beslommeringen. Je ervaart gelijk de rust van de natuur. Hierdoor komen we snel bij de kern van je vraag.  

Voelt het goed? Past deze manier van coaching bij jou? Dan ga ik heel graag met jou een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. 

Madeleine heeft zich echt in de stof verdiept en gaat niet voor minder. Ze heeft zich vastgebeten in iets waar we allemaal mee te maken hebben. Een opening naar natuur en geest die zo nauw met elkaar verbonden zijn. Gun jezelf deze diepgang. Madeleine kan het je bieden.
Mira Roosenburg

Bewustwording van het ritme van de seizoenen opent de weg naar je eigen intuïtie