MEMOA Coaching

Op locatie

Magische Maanrituelen

Leven in het ritme van de seizoenen

Soms lijkt een seizoen oneindig te duren maar wanneer je het omarmt en er gebruik van maakt dan gaat het seizoen sneller dan je aanvankelijk had verwacht.

Hoe doe je dat? Door op je gevoel te vertrouwen, uit te vinden wat bij je past maar minstens zo belangrijk wat niet bij je past. Door de seizoenen te volgen, niet alleen door het jaar heen maar elke dag. Ben je een ochtendmens dan is jouw dagelijkse ritme: lente, zomer, herfst en winter. De lente staat bijvoorbeeld voor: dingen bedenken, creativiteit, vergaderingen waar een resultaat uit moet komen. Zo heeft elk seizoen zijn kernwaarden. 

Door het jaar heen leven met de seizoenen geeft je stabiliteit, rust en maakt balanceren en meebewegen makkelijker. De winter staat bijvoorbeeld voor: bezinning, naar binnen keren, rust, oude dingen loslaten. En zo heeft elk seizoen zijn eigen kenmerken. 

Wij zijn geneigd de seizoenen en de wisseling van de seizoenen te zien als iets wat buiten ons plaatsvindt maar hoe wordt je nu echt bewust van de seizoenen? Wat heb je nodig om je goed te voelen over jezelf? Hoe kan je de seizoenen voor je laten werken? Welk gevoel roept welk seizoen bij je op? Deze vragen gaan we beantwoorden tijdens deze middag. Is je interesse gewekt schrijf je dan in voor deze middag. Zie hieronder op welke dagen deze middagen worden georganiseerd. 

Data themamiddagen