Wandelcoach

Wandelcoach

Misschien vraag je je af wat is nu precies een wandelcoach en wat kan ik voor jou betekenen?

Mijn passie is de natuur, ik ben er heel graag en het geeft me veel. Tijdens mijn wandelingen kom ik tot nieuwe inzichten, zie ik nieuwe paden die ik kan bewandelen en ben ik voornamelijk in het nu. Als wandelcoach begeleid ik je graag op jouw pad.

Tijdens een wandelsessie, individueel of in groepsverband, ervaar je meer rust, minder prikkels en kom je dichterbij jezelf doordat keuzes sneller tot je komen. Wandelen geeft je direct een ontspannen en vrij gevoel. Praten tijdens een wandeling is ook minder confronterend doordat je naast elkaar loopt en de omgeving voortdurend veranderd. Ik start vaak met een oefening en hierdoor kom je even helemaal los van van alle dagelijkse beslommeringen. Vanuit deze rust gaan we kijken waar jij tegenaan loopt, en hoe je zou willen dat je leven eruit komt te zien. Er zit namelijk zoveel meer in jou dan je nu kan bedenken.

We gaan natuurlijk ook obstakels tegen komen. Die kan je overwinnen of leren om er juist compassievol mee om te gaan. Uit elke wandeling komen stappen die je verder helpen om je doel of wens te bereiken. De antwoorden zitten al in jou en als coach ga ik je helpen om deze antwoorden te vinden. Ik gebruik binnen het coachtraject elementen uit diverse methoden, zoals de socrates methode en oplossingsgericht coachen maar maak ook gebruik van mindfulness en tai chi.

Veel te vaak leven we volledig in ons hoofd, worden we in beslag genomen door de spanningen van het dagelijkse leven. We verwaarlozen ons lichaam, nemen het voor lief en zien het slechts nog als voertuig dat ons brengt waar we willen zijn, of om gedachten in op te slaan. Tijdens een wandeling wordt je je weer bewust van je lichaam. De kracht van je voeten, je benen die sterker worden, je hart dat klopt en je longen die werken. Bij elke wandelsessie vraag ik je om bewust te voelen hoe je je voelt voor en na de wandeling. Belangrijk daarbij is dat alles goed is. Accepteer je emoties positief of negatief, ze zijn er om je te helpen.

Een wandelsessie verloopt heel rustig en we staan soms stil of gaan even zitten. Dus ook als je niet lang kan lopen of veel pijn ervaart is het mogelijk om mee te wandelen. Luister naar de stilte, een takje dat breekt onder je voeten, een vogel die fluit. Adem in en ruik de lucht. Voel de grond onder je voeten. Kijk om je heen. Je hebt geen haast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.