Crisis

Crisis

Hebben we deze crisis op onszelf afgeroepen? Dat is een hele interessante vraag die ik graag zelf wil beantwoorden maar ik wil ook heel graag weten hoe jullie dit zien. 

Voor de crisis waren we voornamelijk heel erg druk met onszelf. We moesten heel veel en ook onze omgeving had een verwachting daarin. Relatie, kinderen, baan, vrienden, sporten, meerdere malen per jaar op vakantie. Heel erg naar buiten gericht in plaats van naar binnen. Dan ga ik nadenken we moeten veel van onszelf maar willen we het ook? Als we nu de mogelijkheid krijgen om ons leven in te richten zoals wij het willen welke keuzes maak je dan?

Maart 2020 de wereld staat stil. We krijgen ineens de rust, ruimte, tijd voor bezinning en voor elkaar. Maar hebben we het niet over onszelf afgeroepen? We gaan al heel lang niet meer goed om met de aarde en met onszelf. Is dit niet gewoon de prijs van te veel willen, teveel ego, niet nadenken over consequenties? 

Moeten we teruggeworpen worden op onszelf, tot inkeer komen dat het zo niet langer gaat, een diepere laag van onszelf aanboren. Beter voor onszelf gaan zorgen door gezond te eten, genoeg beweging een betere balans tussen werk en priv√©. Beter zorgen voor de aarde door de balans te herstellen tussen de natuur en de mens. De aarde heeft de eerste grote stap gezet door deze pandemie, nu is de vraag wat geven wij als antwoord. 

Grote vragen, grote stappen. Ik ben mijn leven anders gaan inrichten. Pak mijn rust, de stilte, maak wandelingen in de natuur. Ga anders om met voeding en met beweging. Ik vertrouw meer op mijn gevoel en laat me daardoor leiden. Maar ik ben ook gaan leven met de seizoenen, meer bewust van de natuur om me heen, waar de seizoenen voor staan en wat ze voor me kunnen doen. De onrust, mijn perfectionisme, het moeten natuurlijk zit het nog in me maar ik ben me er bewust van en dat is een grote stap naar mijn juiste richting. 

Wat heb jij uit deze crisis gehaald voor jezelf? Heb je al veranderingen kunnen doorvoeren of zit je er nog midden in? Hebben we het over onszelf afgeroepen? Zijn wij met zijn allen het antwoord op de vraag? Levert meer rust en balans voor onszelf ook meer rust en balans op voor de aarde? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.